Fredag 27/10

Afsted fra Stob efter at have talt med nogle søde englændere, der er på vej sydvest. Det er meget tåget, hvilket gør, at pyramiderne ikke kan ses. Vi er bestemt på at nå til Montana i dag. Vi har ikke motorvejsvignet, så vejen bliver lidt alternativ. I udkanten af Sofia kører vi på brosten og grusvej, men vi kommer stille og roligt frem. Jeg er ikke helt færdig med at købe honning, så det bliver lige til to glas mere. Så er der et brunt skilt til et kloster, men inden vi kører derned, skal vi lige se et grøntmarked. Aldrig har vi set så mange hvidkål, alle boder har virkelig mange kål. Vi bliver tilbudt en meget lille hundehvalp. En mand er klar til at finde en kasse, vi kan have den i, men nej det går ikke, men sød er den. Vi handler lidt, og det var vist en rigelig god handel for ham, vi handlede med, men pyt. Vi kører op til klostret, som slet ikke har den rigdom og pragt, vi har set ved mange andre klostre. Denne er ydmyg, men meget stemningsfuld. Afsted igen ad meget varierende kvalitet af vej. Nogle gange kører vi på så dårlige veje, at vi næsten er klar til at vende om. Men smukt er her, og vi kommer igennem. Endnu er brunt skilt, endnu et kloster, denne gang mere pompøst, men indenfor temmelig mørkt. Der er vist egentlig lukket, men vi sniger os med ind, bliver dog bedt om at gå igen.

Montana er ikke helt, det vi troede, så vi kører videre. Holder et sted helt nede ved Donaus bred, men her er meget, meget øde, hm. Vi kører videre. Generelt er natur og kultur meget anderledes her, mere fattigt og trist. Vi troede, at vi var færdige med dårlige veje,men nej vi har ikke set det værste endnu. Ubeskriveligt, men farten ned, så går det alligevel. Klokken er blevet mange, inden vi når Vidin, byen hvor vi skal krydse Donau

Lørdag den 28.10

Slutter Bulgarien for denne gang. Kører gennem Rumænien ad veje, som vi frygtede godt kunne være lidt trætte og slidte. Men det var noget end frygtet. Der er masser at se på, men missionen er nu at komme til Berlin. Overnatter i Marko i bunden af Ungarn. Har købt motorvejspas til samlet pris 45 EUR ca 335 kr til Ungarn, Slovakiet og Tjekkiet.

Søndag den 29.10

Starter dagen lidt akavet. Tidszone, sommertid slut! På vej mod Berlin, regn og rusk dårlig vej meget af tiden, men vi når nord for Pragh og overnatter ved en morgenfærdselsåre. Kommer til Berlin og blive mødt med et stykke vejarbejde, der siger spar to. Men når BarbarossaStrasse ved middagstide.

onsdag den 01.11

Efter et par dage i Berlin kørte vi tilbage til Jelling, hurtigere end først planlagt. I alt blev det til 7949 km, Slow Travel.