Fredag den 20/10

Der har været ca så meget uro, som vi frygtede i nat, men vi har dog sovet. Efter morgenritualer og dukkert er vi på vej. Vi kører gennem mindre turistede områder, hyggeligt og lokalt. Vi kører forbi nogle marker, det ligner bomuld, og det er det, det fineste bomuld, som taget fra en pose vat. Et brunt skilt, og vi drejer af. Det viser sig at være et vineri. For 5 euro hver får vi en særdeles fin rundvisning. Vi er de eneste gæster, så der er fuld valuta. Det er et af Grækenlands fineste vinerier. Vi er ser hele produktionen og et tilhørende museum, som bl.a indeholder en imponerende samling af proptrækkerer. De er oprindeligt fremstillet til at kunne åbne de fine damers flakser med parfume, sjov historie. Vi smager virkelig god vin, en supergod oplevelse. Vi kører videre til Nea Epivates. Ikke den mest charmerende by, vi har besøgt, men ok. Da vi når frem, finder vi ud af, at vi har glemt vores taske i vineriets garderobe, så tilbage igen. Vi spotter nogle oliventræer med sorte oliven, som ser ud til at være høstet, men med rester, de må være til os. Hvor vi sidder og nyder solen, er der beachvolley træning, ganske hyggeligt. Jeg får renset og ordnet oliven, så nu skal de udvandes nogle dage inden saltvand. Vi skal, inden vi forlader Grækenland, have moussaka, så det må blive i aften. Endelig finder vi et sted,hvor det serveres. Bestemt ikke nogen stor oplevelse.

Lørdag den 21/10

Vi er nu nået dertil, at vi har besluttet os for at forlade Grækenland for denne gang. Vi kommer helt sikkert igen, for det har været en meget positiv oplevelse. Efter morgenritualer, som nu også inkluderer skift af vand på oliven, triller vi afsted.

Vi får bilen vasket, hvilket er påkrævet efter saltvandsluftens favntag. Tessaloniki får vente til næste gang, vi er på vej mod Bulgarien. Serres er en by vi oprindeligt havde sat som mål, men hele området er dækket af en tyk, mørk sky, tåge eller røg vides ikke, men det betyder, at vi bestemt kører videre. Ad små meget hyggelige og særdeles smukke veje når vi den bulgarske grænse. Vi vil ind forbi Camping Kromodovo, hvor vi var for 2 år siden og mødte Sarah og John. De er dog på vej ud, men vi når lige at hilse på og se deres skønne sted, inden vi kører videre mod Melnik. Først skal vi dog forbi vineriet, Villa Melnik, som vi også tidligere har besøgt. Vi skal lave aftale i forhold til den gruppetur, vi er ved at arrangere. Vi får også lige købt et par kartoner vin. Så må vi se, hvor lang tid der går, inden de bliver åbnet. Videre til Melnik, som er så charmerende. Her er vinsmagning overalt, og stedet oser af hygge og god stemning. Folk slæber herfra med masser af vin. Vi indhenter tilbud hos en del hoteller i byen, igen i forhold til den tur vi laver til efteråret næste år. Tilbage i bilen går der ca en time, så er Villa Melnik vinen åbnet, hvor er den god, himmelsk. Den må vi have en del med hjem af. Vi beslutter at sove nede, da det iflg yr.no vil regne