Søndag den 22/10

Ingen regn, men godt vi sov nede, da det er ret koldt om natten nu. For at få solen kører vi op til Rozhen Kloster, som ligger højt oppe i bjergene. Vi kører en fantastisk flot tur derop. Bjergene er fuldstændig anderledes, kaldes sandpyramider, og træernes efterårsfarver er enestående. Vi får spist morgenmad og rokeret lidt rundt, inden vi går OP til klostreret. Det er virkelig en god oplevelse. Klosteret er særdeles hyggeligt og meget smukt. Malerierne på væggene er meget smukke og veludførte, hvilket også er det klosteret bl.a er kendt for. En dejlig start på dagen. Vi køber honning af den flinke mand, som lånte os toilette.

Via Melnik kører vi mod det næste vineri. Undervejs passerer vi Villa Melnik igen. Vinen vi købte der i går,er så god, at vi vil købe mere. Ejeren, som vi også talte med i går, spørger os, da vi har handlet, om vi har lyst til at hjælpe med at plukke druer. En særlig sød drue høstes i disse dage. Vi er klar, og kort tid efter er vi, udstyret med sakse, på vej ud i vinmarken. En fotograf er med for at tage billeder til bl.a. facebook.Det er en super oplevelse. Det går stærkt med at fylde en kasse, for klasserne er store og flotte. Det er et rigtig god år for denne drue. Vi plukker ca 1 time, så er det nok for i dag. På vej tilbage til vineriet plukker vi nogle spisedruer, uhm. de smager. Vi får to flasker, tror vi, rigtig god vin. En lille snak om olivenbearbejdning foranlediger at vi får lov at se hendes oliven. Vi når også at hilse på hendes mand, Nikola, som også er en vældig flink mand.

Vi kører videre mod næste vineri, som er et organisk vineri i Kromodovo, Orbelus. Vejen dertil er meget dårlig, men vineriet særdeles fint. Vi får rundvisning sammen med et bulgarsk par, som har boet i USA en del år. En fin rundvisning, som afsluttes med vinsmagning i et lokale med fantastisk udsigt over vinmarkerne. Meget, meget fin vin. HH er klar til at investere stort, så godt jeg er med.

Vi kører tilbage til Melnik og går en lille tur i den hyggelige gade. Lidt vin, brød tzatziki og ost på en bænk i parken, HH finder guitaren. En god dag, i morgen giver det vist regn”….