Fredag den 13/10

Fredag den 13. Vi må tage os i agt denne dag. Efter dagens morgendukkert og dejligt brusebad, morgenmad og bilen pakket, triller vi afsted. Vi vil gerne køre tæt på vandet, fint, men det har den konsekvens, at vejen er meget dårlig. Vi kan på kortet se, at der er et Zeus tempel, så vi drejer af og kører ned af en meget stejl vej. Vi beslutter at gå det sidste stykke, da vi når en P plads. God beslutning da templet ligger få hundrede meter henne ad stranden.

Der er gratis adgang og ingen mennesker. Det viser sig at være et af de mest betydningsfulde templer på Halkidiki. Templet stammer fra ca 800 f.kr og var først Dionusos og Nymfos tempel. Omkring 400 f.kr. bliver templet omdannet til Zeus tempel. Det er meget imponerende, hvad de formåede. Der er en vandmølle, som bl.a. har været brugt til at transportere vand og male mel. Der er også et badehus med tre forskellige rum med forskellige temperaturer koldt, varmt og meget varmt. Et luftsystem i rør under gulvet har givet rumtemperaturen, ret imponerende.

Da vi kommer tilbage til bilen er der så varmt, at vi beslutter ikke at køre videre lige nu. Stedet er rigtig godt, perfekt strand, vand og en bruser. Vi bliver flere gange spurgt om vej til templet, skønt at kunne hjælpe.

Ved fire-tiden er der ikke mere sol på stranden, og vi vælger at køre lidt videre, vi skal køre strøm på. Vi kører efter et brunt skilt, men opgiver, vejen er for ringe. Vi drejer af og kører stejlt ned. I første omgang en fuser, men lidt efter finder vi det perfekte sted. Vi er helt alene, her er supersmukt, ingen hunde, her bliver vi.

Lørdag den14/10

Vi klarede fredag den 13. uden uheld, tværtimod en meget rolig nat. Vi overvejer at blive eller vende tilbage, til det skønne sted vi er, men vi skal have handlet lidt…Så efter morgendukkert mm triller vi afsted. Vi ser et skilt, som viser mod termalbade, det lyder interessant. Vi får handlet, og tjekker et par byer. En har et rigtig fint torv med god stemning, men vi kører videre. Vi har nationalpark på venstre hånd, og havet kommer til syne lige frem, ganske smukt.

Termalbadet er en god oplevelse, vandet er 32 grader varmt og meget svovlholdigt. En halv time, 6 euro, så har vi fået helse for den næste tid. Lugten af svovl hænger i luften omkring stedet, men vi lugter også selv lidt af det. Vi er trætte og matte bagefter. Leder efter et godt sted at være resten af dagen, er inde et par steder, men det er ikke helt godt. Til slut finder vi dog et dejligt sted i Posidi.