Søndag den 8/10

Med aftale om spillejob i aften, er vi bestemt til at blive i Marmaras. Natten har været kold og bølgerne har larmet så meget, at vi på et tidspunkt var lidt betænkelige, men det gik. Vi går en tur langs vandet gennem byen og nyder den skønne udsigt. På vejen hjem ser vi det sidste kvarter af en fodboldkamp, hvor hjemmeholdet, på den tid vi så, nåede at score 5 mål, synd for udeholdets drenge. Vi slapper af, får ordnet oliven og lavet musli, og pludselig er det tid til at gøre klar til aftenens spillejob. Vi bliver trakteret med fantastisk lækker original græsk køkken, skønt. Der er ikke helt den samme energi som i går, men en hyggelig aften.

Mandag den 9/10

Vi kører videre fra Marmaras mod Parthenonas, en lille landsby med en historie der ligger helt tilbage til kong Mykanos, som gemte sine uartige døtre her. Der er rigtig mange myter forbundet med stedet. Landsbyen ligger utrolig smukt langt oppe i bjergene med en fantastisk udsigt over havet. Vi går en tur rundt, men stedet er præget af udenforsæsonene stemning.

Vi kører videre mod Nikiti, som bl.a har en Lidl, en god butik med godt brød mm. Der er også en gammel by, som vi går en tur i, mange smukke huse og fint miljø. Vi finder plads på Strandpromenaden, men erfarer at der er søpindsvin i vandet, hvor vi holder, så vi flytter. Vi ender med at finde et rigtig godt sted, og håber så hundene ikke har tænkt sig at gø hele natten.

En af kong Mykenos døtre, Partheno, regerede som dronning fra landsbyen. Hun var bange for at blive bestjålet, så når handelsrejsende kom, mødte hun dem ved havet. For at komme derned gik hun gennem underjordiske grotter. Hun lagde en tråd ud for at kunne finde tilbage. Da hun en gang glemte at tage tråden med tilbage, fandt røverne hende. Da de slæbte hende ud af landsbyen råbte hun til indbyggerne” jeg var jomfru, da jeg forlod denne by”. Bagefter blev byen opkaldt efter hende, Panthenonas

Tirsdag 10/10

Hundene var rolige i nat, så efter en hyggelig morgenstunden og en gåtur, er vi klar igen. Vi fortsætter langs kysten og når Metamofosi. Igen er byen præget af nedlukket til vinter, men ud af kystvejen finder vi et fint sted med en sjov campingplads. Vi får vasket tøj og ordnet noget “kontorarbejde”, så ja en hård dag, men vi kommer igennem det. Vi går ture og læser og HH får også spillet lidt, og så har jeg jo også mine oliven at passe.

Onsdag den 11/10

I går lavede vi aftale om at købe et bad på campingpladsen, men det bliver alligevel til bølgen blå og derefter et koldt brusebad ved vandslangen inclusive hårvask. Vi kører videre mod “tredje finger” på Halkidiki. En rigtig flot tur. Et brunt skilt får os til at dreje fra vejen mod Ormylia. Vi ved ikke, hvad vi kører efter, men det viser sig at være en rigtig hyggelig gammel bydel. Mange smukke gamle huse med fine forhaver og et væld af farver. Alt er meget rent og ryddeligt. Der er også et kloster i byen, måske to, men vi er ikke klædt på til græsk katolsk klosterbesøg.

Vi kører videre,til vi møder et nyt brunt skilt, og drejer mod Olyntos. Et meget spændende sted. En bosættelse fra 3-4000 f.kr. Byen var bygget på den ene af to bjergtoppen, og ved udgravningerne har man kunnet se hvorledes huse og byen var indrettet. Der er arkæologisk arbejde, med afdækning af mosaikker i et hus, igang. Et vigtigt sted i den arkæologiske forståelse af opbygning og indretning af byer.

Vi møder et rigtig flinkt fransk par og får en fin snak med dem.

Videre ad den smukke vej til vi kommer til Neo Moudania. Vi beslutter at blive her, og finder en rigtig fin plads ved vandet. Mange kigger og nogle stopper op for en snak, vældig hyggeligt sted.

Torsdag 12/10

Afsted igen. Vil egentlig godt kigge nærmere på Neo Moudania, men vi bliver enige om at gøre det på vejen tilbage. Vi bevæger os ned mod den sidste “finger”. Den første by, vi møder, er Neo Poteidaia. Det er en hyggelig fiskerby Vi går rundt og kigger lidt, først på havnen, som summer af liv. Der er også en byzantinsk bymur.

Videre kommer vi til Nea Fokea, hvor vi går rundt i en meget hyggelig gammel bydel. I udkanten af byen er der et byzantinsk tårn.Der er meget romantisk, og en scene, der er bygget op, giver straks tankerne frit løb om alt, hvad der kunne laves her. Vi vil egentlig godt blive her, men vi har set skilte til Lidl, og vil gerne handle der, så vi kører efter skiltene.

Det viser sig at være i næste by Afytos, så ok, nu er vi her.

Byen ligger ret højt over havet, men med en fin strand. Mange smalle hyggelige gader med taverner og små barer. Stranden er ret stenet, men der er brusere. Vi bliver her.