September er primært forbeholdt Primorsko. Inspirations-, studie- og planlægningsophold. E
Vi udforsker endnu engang Balkan med udgangspunkt i Bulgarien. Østkysten, det centrale og det vestlige.

Primorsko: Primorsko er oprindeligt en lille fiskerby,som har bevaret det hyggelige miljø med køkkenhaver og udekøkken foran husene. Mange udlejer et par af husets værelser til sommergæsterne, som gerne besøger denne dejlige by med de bedste strande. Under kommunismen var Primorsko kendt for sine sommerlejre for elitens unge.
Her er en del sommerturister på den gode måde. Masser af gode restauranter, men også gode muligheder for selv at tilberede mad. Man kan godt blive træt af altid at skulle på restaurant, når rejser i længere tid.
Kører man ind i landet kommer man forbi et lille sted, hvor der dyrkes og sælges grønt til meget små penge. Det er soldyrkedegrøntsager med det bedste smag, man kan forestille sig.
Rundt om pynten på havnepromenaden er der på stene malet forskellige portrætter af kendisser, ofte er det store musikikoner, men også politikere mm. En charmerende detalje. Kunstneren signere sig med CT. Det er ikke lykkedes at finde ud af, hvem han er eller hvor han kommer fra. Kun at det er en mand.

Midt i byen, tæt på byens torv, er der en flot scene med plads til mange tilskuere, hvor der hver sommer ofte er optræden med den folklore, der er kendetegnende på Balkan. Alle aldre er repræsenteret. Dans, sang mm. Sjovt med den slags, enten smiler de meget, eller også er de helt cool.