Mandag morgen ved Lidle. Normalt gode roser Lidle for toiletter, men ikke denne gang. Kontanter ville de ikke tage imod. Brødet var dog godt. Et godt stykke ude af byen fandt vi et godt sted til morgenkaffen. Et lille hyggeligt kloster kom vi forbi. Undervejs fandt vi ud af, vi skulle besøge Furch – fabrikken i Velké Němčice. Vi fandt det ret let. Faktisk få meter fra.2 hvor vi valgte at holde for frokost.
Bestemt var de søde og imødekommende, men ikke forberedte på besøg. Vi fik en hyggelig snak om guitarErnest. Så os lidt omkring.
Bes
luttede at vælge motorvejen videre gerne til Ungarn og Balaton Søen.
Vej afgift i Tjekkiet 10 euro. Slovakiet 12 euro og Ungarn 12 euro. Kun for at køre ganske lidt på motorvej.
På ven spiste vi på en godt sted, gullasch med stegte kartofler. Fandt et fint sted at overnatte. Ved strand hvor vi kunne bade og få brusebad næste morgen.
En del tog natten igennem samt nogle biler der slog et smut forbi på pladsen sent afbrød søvnen, men det var ok. Godt med morgenbad. Lidt blandet kørsel til det sydøstlige Ungarn og vi er endt et meget “oldie” sted. Voverat overnatte her.
Et stort spørgsmål : Skal vi forsøge at krydse Rumænien eller Serbien? Vi sover på det,men det bliver nok Rumænien.
Undervejs kommer så lige et par heste spændt for en flot vogn med et unge fyre. 4 knallerter på volden til floden. En storesøster med forældrenes efternøler gik forbi efter de havde taget et billede. Jeg tænkte: Mona de melder det til politiet ( de smilte nemlig ikke ). 10 min senere kørte politiet forbi. Pudsigt. Ingen bemærkninger, men vi gør jo ikke noget ulovligt ?
Fest og glade dage i nærmeste hus.. hundepension og Hans galt vækkede os flere gange.