Berlin
Vi har været her mange gange. Dog ikke i Moabit, hvor Anne nu bor. Et godt sted, der helt sikkert er på vej op. Kreative folk mødes også her, priserne er til at komme til. Vi har været rundt i nærområdet der og efterfølgende i Schøneberg, Rickenbacker’s Inn, Kuckucks Ei, skulle have været på Blues Garage, men orkede det ikke. Regnen truede.
Er det nu første gang, man kommer til Berlin, kan det være en god ide at tage en dobbeltdækker guided turist tur rundt i Berlin. Det giver et godt førstehånds indtryk af byen med de mange områder og et godt indtryk af hvor, highlights befinder sig.
Highlights er interessante de første mange gange, man er rundt i byen. Når man er fortrolig med dem, er det godt at begynde bare at nyde byen – nøjagtig som, når man bor i Jelling og finder ud af, at Jelling er meget mere end Gorm, Thyra og Harald, stenene og højene, tænk på den nye kultur, som i den grad gør det godt at bo i byen. Festivalen, Byens Hus, Musikforeningen, JFS, svømmebadet, golfbanen, skoven og man kan blive ved.
Man skal mærke byen og folkene. Det er det.
Første gang, jeg besøgte Berlin, skrev jeg sangen “Check Point Charlie”, der netop handler om at være i Berlin for første gang. I øvrigt året før Johnnu Madsen langerede en sang af samme navn. Han har nok tjent mere på sin, end jeg har på min.

Som noget nyt slog vi et smut ud til den gamle OL-by. Byen, hvor OL folket i 1936 var inkvarteret under BerlinOlympiaden, det der skulle være Hitlers store triumf tog. Efterfølgende har der ikke været mange, der har haft lyst til at bo der.
Vi kunne nu ikke komme ind, da man skal forudbestille en rundvisning 14 dage forinden. Lidt ærgerligt, men vi listede nu ind gennem et lille hul i hegnet og har fået et indtryk af området. Vil vende tilbage senere.
En tur til Neukøln endte på toppen af et P-hus, hvor der er installeret den fedeste bar nok til dato. En rigtig Berlinerbar KlunkerKranich. Et absolut “must see”.

Søndag er god for en tur til Prenzlauerberg. Mauer Marked. Voldsomt mange mennesker og for høje priser, men masser af leben. Pr.berg er blevet noget mere mondænt dog stadig hyggelig.

Så afsted mod Prag. Af sted søndag på motorvejen for at undgå lastbilerne. Overnatter i Benesov syd for Pragh.